Josephine Bladh AB blir Transformera!

17 juni 2021 08:23

I september 2015 satt jag på Wilmer Kaffebar i Stockholm med en kopp kallt kaffe framför mig och registrerade ett företag. Jag har ofta beskrivit att starta eget företag som att hoppa fallskärm utan att veta om fallskärmen finns eller faktiskt kommer hålla. Jag är stolt som en tupp när jag ser tillbaka på mina sex år som företagare, men ska heller inte sticka under stolen med hur hårt och mycket jag har jobbat de här sex åren. Jag gick in i företagandet med en vision om att skapa samhällsförändring på riktigt. I sex år har jag testat, förfina och utvecklat på vilket sätt samhällsförändringen ska ske.

Det har blivit 150 uppdrag, varav sju interimschefskap, över 90 unika kunder och gått från jag till vi med anställda och samarbetskonsulter. Företaget är inte längre Josephine – det är vad vi ska åstadkomma tillsammans. Det handlar inte om mig, utan om att transformera världen. Därför blir vi idag Transformera.

Några saker jag upptäckt under dessa sex år är att omvärlden rör sig snabbt. Detta ställer krav på agila och inkluderande organisationskulturer där ett transformativt ledarskap är nyckeln. Jag kan längre inte räkna gångerna vi fått in uppdragsförfrågningar med önskemål om att blir mer inkluderande, modigare, snabbare och mer innovativa. Företag och organisationer som sätter ord på vilken samhällsnytta de bidrar med blir också mer framgångsrika. I detta är hållbarhetsbegreppet centralt. Agenda 2030 har breddat vår definition av hållbarhet och fått fler företag och organisationer att ta tag i sina hållbarhetsmål på riktigt. De som idag inte lever som de lär när de viftar med prideflaggor och kommunicerar hur hållbara och inkluderande de är får befogad kritik. Mångfaldsbegreppet ifrågasätts då det upplevs passivt, den intersektionella analysen bortom “bara” kön växer – det är enligt mig efterlängtat men ifrågasatt.

För att vi som företag ska uppnå vår vision om en jämlik och hållbar värld behöver företag och organisationer ständigt transformeras och utvecklas. Med samhällsnytta och människor i fokus leder vi därför bestående transformationer som skapar en djupgående påverkan på er verksamhet, kultur, effekt och samhällsnytta. Vi är modiga som företag och i våra uppdrag och vi tar oss an alla uppdrag med kärlek och lojalitet, och vi kommer alltid stå stadigt när det är svårt. Så låt Transformera hjälpa er att transformera er.

/Josephine Bladh, VD och transformativ konsult